Popravite slanje onemogućene poruke tijekom slanja slike i uobičajenih poruka

Korisnici Androida suočeni su s problemom „slanja onemogućenih“ poruka koje se prikazuju kada pokušaju poslati sliku putem tekstualne poruke. Nisu sigurni kako se to dogodilo, ali vrlo je iritantno. Ispod su rješenja koja možete pokušati popraviti prikazuje pogrešku u onemogućenoj poruci tijekom slanja slike putem uobičajenih poruka.

MMS postavke





Provjerite da li postavke vašeg telefona omogućuju slanje MMS-a dok se slike šalju putem MMS-a. Idite u Postavke svog telefona, a zatim idite na poruke. U postavkama poruka uključite MMS opciju. To bi popravilo prikazivanje greške u onemogućenoj poruci tijekom slanja slike putem uobičajenih poruka.



Zadana aplikacija za razmjenu poruka

Da biste ispravili prikaz greške u onemogućenoj poruci tijekom slanja slike putem uobičajenih poruka znači koristiti zadanu aplikaciju za razmjenu poruka na telefonu. Ova se pogreška obično pojavljuje ako za slanje tekstualnih poruka koristite više aplikacija za razmjenu poruka. Ako imate više aplikacija za razmjenu poruka, samo se jedna od njih može postaviti kao zadana aplikacija. Upotreba aplikacije koja nije postavljena kao zadana prikazat će ovu pogrešku i ne biste mogli poslati sliku putem uobičajenih poruka.



Poništavanje tvornice

Idite u Postavke telefona, a zatim idite na Sigurnosno kopiranje i resetiranje. Poništite odabir automatskog vraćanja i vraćanja na tvorničke postavke telefona. Prije nego što tvornički resetirate telefon, provjerite jeste li napravili sigurnosnu kopiju podataka kako biste spriječili gubitak. Proces osvježava vaš telefon i resetira vezu s mrežom. To bi tvornički postavilo vaš telefon i popravio prikaz pogreške s porukama dok je slika slana putem uobičajenih poruka.

Očisti predmemoriju

Da biste ispravili prikaz pogreške s onemogućenom porukom tijekom slanja slike putem uobičajenih poruka, očistite predmemoriju telefona. Idite u Postavke telefona, a zatim idite na Aplikacije. Na kartici Aplikacija idite na Upravitelj aplikacija i dodirnite aplikaciju za razmjenu poruka da biste očistili predmemoriju. Nakon potvrde, dodirnite da za brisanje spremljenih podataka za aplikaciju za razmjenu poruka.