(Vodič) Kako u potpunosti izbrisati svoju povijest pretraživanja na Facebooku iz dnevnika aktivnosti

(Vodič) Kako u potpunosti izbrisati svoju povijest pretraživanja na Facebooku iz dnevnika aktivnosti

Mnogo puta zaboravljamo što smo pretraživali na Facebooku, koje slike i postove smo voljeli, o čijoj vremenskoj traci smo pisali i tako dalje, ali Facebook to nikad ne zaboravlja. Facebook pamti svaki detalj, ma velik ili malen, i pohranjuje ih sve u 'Dnevnik aktivnosti'. Iako je postavka privatnosti za njega postavljena tako da samo vi možete vidjeti, mogli biste se naći u neugodnoj situaciji, na primjer, ako netko upadne na vaš račun. Oni će moći vidjeti sve u vašem 'Zapisniku aktivnosti', a to će možda biti i neki neugodni.





Trebali biste znati i da se 'Dnevnik aktivnosti' odnosi natrag kada ste počeli koristiti Facebook. Sadrži sve što ste možda tražili. Da biste bili sigurni, posebno za pojedince koji ne žele da se njihove aktivnosti prate na Facebooku, Innov8tiv magazin pokazat će vam kako izbrisati sve svoje pretrage na Facebooku ili samo one pretrage za koje ne biste htjeli da drugi znaju. To je zapravo opcija koja je uvijek bila na Facebooku, ali većina ljudi zna vrlo malo o tome. Slijedi detaljni korak o tome kako postupiti:

  • Korak 1: Prijavite se na svoj Facebook račun i kliknite ikonu 'u obliku zupčanika' u gornjem desnom kutu zaslona. Ovo je područje postavki.
  • Korak 2: Kliknite 'Dnevnik aktivnosti' s popisa opcija.

delete fb history step 2

  • 3. korak: Sada biste trebali biti na novoj stranici. Na lijevoj strani zaslona nalazi se popis opcija. Opcija 'Pretraživanje' nalazi se pri dnu, kliknite je. Ispred opcije 'Pretraživanje' prikazat će se centrifugalni krug i vaša će se pretraživanja otvoriti.
  • 4. korak: Sada ste u glavnom izborniku za vašu povijest pretraživanja. Jedna se stavka može istodobno izbrisati klikom na ikonu 'Ukloni' za svako pretraživanje. Ili možete izbrisati sva pretraživanja odjednom opcijom 'Obriši pretraživanja' pri vrhu.

delete fb history step 4



  • 5. korak: Facebook će vas pitati želite li stvarno izbrisati sva pretraživanja. Kliknite 'Ukloni' da biste nastavili tako.

delete fb history step 5

  • Korak 6: Voila! Vaša povijest pretraživanja izbrisana je

Sjajno je to što je Facebook dao tu mogućnost brisanja vaše povijesti pretraživanja. Mnogi se ne slažu s onim što su pretraživali na Facebooku i strahuju da bi, ako bi se hakirali ili njihovi računi dobili neovlašteni pristup, njihova pretraga mogla ugroziti sliku koju im oni koji ih okružuju drže. Slijedeći gore navedene jednostavne korake moći ćete lako ukloniti određene pretrage ili ukloniti sve pretrage kako želite i imati ćete malo mira.